<% Latr = Request.QueryString("Latr") %>
 
Επικοινωνία



ΧΑΪΣΜΙΘ ΠΑΤΡΙΣΙΑ

ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΟΥ ΚΤΗΝΩΔΟΥΣ ΦΟΝΟΥ ΓΙΑ ΖΩΟΦΙΛΟΥΣ

Παρουσίαση
Ο Σαμψών είναι ένα υπέροχο γαλλικό γουρούνι που έχει εκπαιδευτεί να ξεθάβει τρούφες. Όμως το αφεντικό του δεν τον αφήνει ποτέ να τις γευτεί…
Ο Μινγκ είναι ένας θαυμάσιος Σιαμέζος γάτος που ζει πολυτελώς στο Ακαπούλκο, και ο οποίος αναπτύσσει μια νοσηρή ζήλια για τον εραστή της αφεντικίνας του…
Κοτόπουλα μεγαλωμένα με τις λάμπες οργανώνονται και εξεγείρονται κατά των φρικαλέων συνθηκών…
Ο Τζεμάλ είναι μια δυτική καμήλα που την κακομεταχειρίζεται το απεχθές και στους ανθρώπους αφεντικό του…
Ο πίθηκος Έντυ, εκπαιδευμένος σε ληστείες σπιτιών, υφίσταται την αχαριστία της κυράς του…
Δεκατρείς ιστορίες εκδίκησης από σκυλιά, γατιά, γουρούνια, χάμστερ, κατσίκες, άλογα, ποντικούς, ελέφαντες και άλλα ζώα, γραμμένες με βαθιά συμπάθεια για τον ζωικό κόσμο και μια εκπεφρασμένη απέχθεια για τους κυρίους τους. Η Πατρίσια Χάισμιθ, μία από τις μεγαλύτερες συγγραφείς αστυνομικών και μυστηρίου, που καλλιέργησε το θέμα της ενοχής των ηρώων της, με μαύρο χιούμορ και ανατρεπτική διάθεση αντιστρατεύεται τις " ανθρώπινες " συμπεριφορές και γράφει ένα βιβλίο όπου τα ζώα μετατρέπονται σε τιμωρούς και δολοφόνους. Το βιβλίο πρωτοδημοσιεύτηκε το 1975.
Η έκδοση περιέχει και εκτενή εργοβιογραφία της Πατρίσια Χάισμιθ.


Βιογραφικά στοιχεία
Η Πατρίσια Χάισμιθ γεννήθηκε στο Φορτ Ουόρθ του Τέξας το 1921 και μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη. Πέθανε το 1995 αποτραβηγμένη στην Ελβετία.
Έγινε αμέσως ευρύτερα γνωστή με το πρώτο της μυθιστόρημα Ξένοι σ'ένα τρένο (Strangers on a Train), που γυρίστηκε ταινία από τον Άλφρεντ Χίτσκοκ σε σενάριο του Ραίημοντ Τσάντλερ το 1950. Κεντρική της δουλειά η πενταλογία με ήρωα τον Ρίπλεϋ, δύο από τα βιβλία της οποίας γυρίστηκαν ταινίες: Ο Κύριος Ρίπλεϋ από τον Rene Clement (Plein Soleil - 1960), με πρωταγωνιστή τον Alain Delon, και Ο Ρίπλεϋ διασκεδάζει από τον Wim Wenders (Ο Αμερικανός φίλος - 1977) με πρωταγωνιστές τον Bruno Ganz και τον Denis Hopper.
Άλλα της έργα: Βαθιά νερά, Η κραυγή της κουκουβάγιας, Το ημερολόγιο της Ήντιθ, Μικρές ιστορίες μισογυνισμού κ.ά.
Έχει τιμηθεί με τα σπουδαιότερα βραβεία αστυνομικής λογοτεχνίας. Υπήρξε φίλη με τους Eric Ambler, Truman Capote, Joseph Losey, Carson Mac-Cullers κ.ά.

Στις εκδόσεις Άγρα κυκλοφορούν τα βιβλία της Το εγχειρίδιο του κτηνώδους φόνου για ζωόφιλους (διηγήματα, 1999), Ο Ρίπλεϋ σε βαθιά νερά (μυθιστόρημα, 2000), Το γυάλινο κελί (μυθιστόρημα, 2002) και Τα δύο πρόσωπα του Ιανουαρίου (μυθιστόρημα, 2004), όλα μεταφρασμένα από τον Ανδρέα Αποστολίδη. Στο Εγχειρίδιο του κτηνώδους φόνου για ζωόφιλους και στο Γυάλινο κελί ο αναγνώστης θα βρει αναλυτική εργοβιογραφία της συγγραφέως, και στο Ο Ρίπλεϋ σε βαθιά νερά επίμετρο του μεταφραστή ο οποίος αναφέρεται διεξοδικά στο έργο της Χάισμιθ και στην υποδοχή του στην Ελλάδα.


Περιεχόμενα
1. Η τελική παράσταση της Μπαλαρίνας
2. Η εκδίκηση του Τζεμάλ
3. Ήμουν εκεί, παγιδευμένος με τον Μπάμπσυ
4. Η μεγαλύτερη λεία του Μινγκ
5. Στο τέλος της εποχής της τρούφας
6. Το πιο γενναίο ποντίκι της Βενετίας
7. Άλογο ατμομηχανή
8. Η ημέρα των λογαριασμών
9. Σημειώσεις από μια αξιοσέβαστη κατσαρίδα
10. Έντυ, η μαϊμού ληστής
11. Χάμστερ εναντίον Ουέμπστερς
12. Κάθυ: μια νυφίτσα
13. Βόλτα με τράγο
ΕΡΓΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΠΑΤΡΙΣΙΑ ΧΑΪΣΜΙΘ


Πίσω