<% Latr = Request.QueryString("Latr") %>
 
ΕπικοινωνίαΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΓΑΠΗΤΟΣ - ΕΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΟΓΟΣ, ΕΞΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΕΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΗΣ

Παρουσίαση

Το ουσιαστικότερο βιβλίο για την ομαδική ψυχοθεραπεία. Καλύπτει όλες τις κύριες τάσεις και χρήσιμες μεθόδους που πρέπει να κατέχει οποιοσδήποτε συντονίζει ομάδες κάθε είδους, πριν ασκήσει το ρόλο του. Ο Γιάλομ, με τη συνεργασία του Λέζ, αφομοιώνει και συνθέτει εδώ τη νεότερη επιστημονική έρευνα με τις κλασικές μελέτες, σε μια απολαυστική και διαφωτιστική αναγνωστική εμπειρία. Συζητά εκτενώς τους πυρηνικούς μηχανισμούς που είναι απαραίτητοι για να επέλθει η θεραπευτική αλλαγή μέσα σε μια ομάδα. Επιπλέον, παρουσιάζει τρόπους με τους οποίους μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει δύσκολα μέλη ομάδων και στρατηγικές για την εκπλήρωση των βασικών θεραπευτικών στόχων. Η γλαφυρή γλώσσα του κάνει ακόμα πιο συναρπαστική τη βαθιά κλινική πείρα του.


SAMUEL T. GLADDING,
πρόεδρος της American Counseling Association (2004-2005)

 

 

«To καλύτερο βιβλίο που διαθέτουμε γύρω από το θέμα αυτό», κατά τον Jerome Frank, η Θεωρία και πράξη της ομαδικής ψυχοθεραπείας του Irvin D. Yalomχρησιμοποιείται εδώ και δεκαετίες διεθνώς ως το βασικό βιβλίο αναφοράς για την ομαδική ψυχοθεραπεία. Το ΑmericanJournalofPsychiatry το χαρακτήρισε μία από τις δέκα ψυχιατρικές εκδόσεις που άσκησαν τη μεγαλύτερη επιρροή στη δεκαετία του 1970, όταν εκδόθηκε για πρώτη φορά.
Γι’ αυτή την πλήρως αναθεωρημένη και διευρυμένη πέμπτη έκδοση, που κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ μόλις το καλοκαίρι του 2005, ο καθηγητής Ίρβιν Γιάλομ συνεργάστηκε με τον μαθητή του, τον καθηγητή Μόλυν Λέζ, για να παρουσιάσουν τις πιο σύγχρονες κατευθυντήριες οδηγίες στην έρευνα και την εφαρμογή της ομαδικής ψυχοθεραπείας διερευνώντας τις τελευταίες εξελίξεις και αντλώντας το υλικό τους από νέες έρευνες της τελευταίας δεκαετίας και από την ευρεία προσωπική κλινική εμπειρία και γνώση τους. Στην αναθεωρημένη αυτή έκδοση έχουν ενταχθεί νέες ενότητες για τη βραχεία ομαδική θεραπεία, τις θεραπευτικές ομάδες του διαδικτύου, τις πολιτισμικές ιδιαιτερότητες, το τραύμα, την περίθαλψη υπό διαχείριση και τις εξειδικευμένες και δομημένες ομάδες (π.χ. ομάδες για εθισμούς και για ασθενείς με σωματικές νόσους).
Ο Ίρβιν Γιάλομ και ο Μόλυν Λέζ εκσυγχρόνισαν πλήρως το ύφος και το περιεχόμενο των κεφαλαίων, πρόσθεσαν νέα κλινικά παραδείγματα, ενώ ταυτόχρονα διατήρησαν τις κλινικές και ερευνητικές πληροφορίες που εξακολουθούν να παραμένουν έγκυρες. Το κείμενο διανθίζεται από παραστατικά παραδείγματα από τις χιλιάδες ομαδικές συνεδρίες που έχουν συντονίσει στις δεκαετίες που ασκούν την ομαδική ψυχοθεραπεία.
Η Θεωρία και πράξη της ομαδικής ψυχοθεραπείας είναι ένα εγχειρίδιο που συνδυάζει την πλούσια επιστημονική πληροφόρηση με τη ζωντανή περιγραφή. Η παρούσα έκδοση αποτελεί την πιο ενημερωμένη, περιεκτική και σε βάθος μελέτη της ομαδικής ψυχοθεραπείας που διαθέτουμε σήμερα.

Κρίσεις
Είναι πραγματικά το καλύτερο βιβλίο για την ομαδική ψυχοθεραπεία… Ο λόγος του Γιάλομ ρέει, ο συγγραφέας γνωρίζει βαθιά το αντικείμενό του και το παρουσιάζει με σαφήνεια και με ασυνήθιστη ευθικρισία.

Contemporary Psychology

O Γιάλομ και ο Λέζ εφαρμόζουν με σοφία τη διαπροσωπική τους προσέγγιση σε μια μεγάλη ποικιλία σύγχρονων θεμάτων και σε ομαδικές ψυχοθεραπείες. Είναι εντυπωσιακή η ικανότητά τους να ενσωματώνουν σε ένα ενιαίο σύνολο γλαφυρά παραδείγματα, κλινικές αρχές που αντλούν από την εμπειρία τους και τα πιο πρόσφατα ευρήματα της κλινικής έρευνας. Η πέμπτη έκδοση αυτού του κλασικού συγγράμματος είναι ένα συναρπαστικό και πολύ κατατοπιστικό ανάγνωσμα για τους εκπαιδευόμενους και τους εν ενεργεία ομαδικούς θεραπευτές κάθε επιπέδου.

WILLIAM E. PIPER
Διευθυντής του Ψυχοθεραπευτικού Προγράμματος στο Τμήμα Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου της British Columbia

Το καλύτερο βιβλίο στον τομέα της ομαδικής ψυχοθεραπείας και ένα από τα πιο ανθεκτικά κλασικά συγγράμματα σε ολόκληρη την ψυχοθεραπευτική βιβλιογραφία. Είναι περιεκτικό, προχωρεί σε βάθος και είναι θαυμάσια γραμμένο.

HILLER I. SILLER,
Διευθυντής του Τομέα Ψυχοθεραπείας στο Ιατρικό Κέντρο Mount Sinai

Απόλαυση να το διαβάζεις: ένα σπουδαίο και εποικοδομητικό βιβλίο για οποιονδήποτε ασκεί την ομαδική θεραπεία ή συμβουλευτική και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

British Journal of Guidance and Counselling

Εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Βιογραφικά Στοιχεία
Ο IRVIN D. YALOM είναι ομότιμος καθηγητής Ψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Στάνφορντ. Το 1974 τιμήθηκε με το Βραβείο Edward Stecker και το 1979 με το Βραβείo Foundations’ Fund Prize in Psychiatry. Είναι ο συγγραφέας των μυθιστορημάτων Όταν Έκλαψε ο Νίτσε, Στο ντιβάνι και Η θεραπεία του Σοπενάουερ· των συλλογών διηγημάτων Ο Δήμιος του έρωτα και Η μάνα και το νόημα της ζωής, καθώς και των κλασικών θεωρητικών συγγραμμάτων Υπαρξιακή ψυχοθεραπεία, Το δώρο της ψυχοθεραπείας, Ενδοσοκομειακή ομαδική ψυχοθεραπεία, Θρησκεία και Ψυχιατρική, κ.α. Ζει στο Πάλο Άλτο της Καλιφόρνιας.

Ο Molyn LESZCZ είναι αναπληρωτής καθηγητής Ψυχιατρικής και διευθυντής του Τμήματος Ομαδικής Ψυχοθεραπείας του Πανεπιστημίου του Τορόντο. Ζει στο Τορόντο του Καναδά.

 


Πίσω